reklam

Dügün Tv Aydin Çine


 

Hamsi Tava

Yazar fotoahmet 12 Mart 2018 Pazartesi 0 yorum
Malzemeler
Yarım kg hamsi
Tuz
Bulamak için;

Mısır unu
Kızartmak için;

Sıvı yağ, yağlı kağıt
Hamsi Tava Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar öncelikle belirtmek isterim ki ben trmizletilmiş İzmir hamsisi alıyorum çok minik olunca sevmediğimden ve temizlemesi zor olduğundan.

 Hamsiler yıkanıp, tuzlanır.
 Ayrı bir tabaktaki mısır ununa bulanıp, yağlı kağıt üzerine dizilir.
Arasında boşluk kalmayacak şekilde dizilmiş ve yağlı kağıt arasına alınan hamsiler kızartılmak üzere tavaya alınır. ( ben yağlı kağıt kullanıyorum ki hem tavaya yapışmasın, hem de daha az koku yapsın.
Tabi ki yağlı kağıt bi kürdan yardımıyla bi çok yerinden delinmeli ki haşlama gibi olmasın balıklar  Tavaya yağ ekleye ekleye ve çevire çevire 10-15 dakika kadar kızarttığımız balıklar servis tabağına alınır, limon ve salata ile servis edilir. ( Bu arada canlar, daha çıtır olsun derseniz son 5 dakikada yağlı kağıdı çıkarıp kızartabilirsiniz. )

Hiç yorum yok: