Malzemeler
3 adet palamut
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Palamutlarımızı ayıklıyoruz ve duran soğuk suyun altında yıkıyoruz.
Balıkları bir kabın içerisinde soğuk suda yıkarsanız derisinin bozulmasını engellemiş olursunuz.
Yapacağımız sosu emmesi için sırtlarına bir bıçak yardımı ile çentik atıyoruz.
Kuru soğanımızı rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz ve elimiz ile suyunu sıkarak suyunu bir kaba alıyoruz.
Soğan suyumuzun üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ilave ederek balıklarımızı bu sosta yarım saat kadar bekletiyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize balıkların sırt yüzeyleri üste gelecek şekilde balıklarımızı diziyoruz.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
3 adet palamut
1 adet kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Palamutlarımızı ayıklıyoruz ve duran soğuk suyun altında yıkıyoruz.
Balıkları bir kabın içerisinde soğuk suda yıkarsanız derisinin bozulmasını engellemiş olursunuz.
Yapacağımız sosu emmesi için sırtlarına bir bıçak yardımı ile çentik atıyoruz.
Kuru soğanımızı rendenin ince tarafı ile rendeliyoruz ve elimiz ile suyunu sıkarak suyunu bir kaba alıyoruz.
Soğan suyumuzun üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber ilave ederek balıklarımızı bu sosta yarım saat kadar bekletiyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsimize balıkların sırt yüzeyleri üste gelecek şekilde balıklarımızı diziyoruz.
200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok: