Malzemeler
6 dilim somon
4-5 yemek kaşığı mısır unu
Tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Somonlar yıkanıp süzülür.
Ardından her bir dilim önce tuzlanır daha sonra mısır ununa bulanır.
Tavaya zeytin yağı koyulur ısıtılır.
Mısır ununa bulanan somonlar tavaya dizilir.
Turuncu renkten beyaz renge dönene kadar orta ateşte kızartılır.
Çevrilir diğer tarafı da aynı şekilde kızartılıp servis tabağına alınır
Afiyet olsun.
6 dilim somon
4-5 yemek kaşığı mısır unu
Tuz
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Somonlar yıkanıp süzülür.
Ardından her bir dilim önce tuzlanır daha sonra mısır ununa bulanır.
Tavaya zeytin yağı koyulur ısıtılır.
Mısır ununa bulanan somonlar tavaya dizilir.
Turuncu renkten beyaz renge dönene kadar orta ateşte kızartılır.
Çevrilir diğer tarafı da aynı şekilde kızartılıp servis tabağına alınır
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok: